Modernisera restaurangköket – satsa på kylbänkar
För att en restaurang ska bära sig behöver köket vara effektivt organiserat. En sak som minskar springet till kylrummet är kylbänkar för tillfällig förvaring.
Det var mycket som skulle vara rätt och fungera för att restaurangen skulle bära sig. Mycket mer än Melker hade insett när han tog steget och skaffade sig restaurangen som han alltid hade drömt om att äga. Han hade jobbat i branschen länge och trodde att han visste vad som krävdes, men det var så mycket småsaker som spelade in i hur det gick.
Nu stod han och tittade på när kockarna arbetade med att preppa råvaror och förbereda inför kvällens service. Någon stod vid spisarna, någon vid en arbetsbänk i varmköket, någon annan i kallköket. Fast egentligen var det mer spring än stillastående. Ständigt var det något som skulle hämtas eller lämnas av i kylrummet.
Kylbänkar blev första steget
Efter att ha studerat arbetet en stund tänkte han att det verkligen borde kunna effektiviseras bättre. Han var glad att kockarna var noga med att hålla maten kyld och inte låta den stå framme. Han visste vilken katastrof det skulle vara om någon gäst blev magsjuk av dålig mat. Då skulle det bara vara att slå igen och låta drömmen gå i kras.
Det som behövdes var en upprustning och modernisering av köket. Det skulle kosta, investeringsmässigt, men det var enda vägen. De skulle nog kunna ta det etappvis. Första steget skulle bli att köpa ordentliga kylbänkar. Det skulle verkligen kunna minska springet fram och tillbaka till kylrummet.
Andra inlägg
- Salladsbar på Liljeholmen för fräsch och näringsrik mat
- Kassasystem till restaurangen
- Unna dig ett besök på japansk restaurang i Stockholm
- Upplev de unika Passionsspelen i Oberammergau
- Att ordna fest ska inte behöva vara jobbigt, catering är svaret
- Tapas i Vasastan – för dem med god smak
- Behöver du restaurangmaskiner?
- När du vill festa i anrik miljö
- Värdigt bröllop ska ha fin mat